flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення по справі №504/2342/23 стосовно Лисюк Віктора Васильовича

13 вересня 2023, 11:44

 

повідомлення

НА ОФІЦІЙНОМУ ВЕБ-ПОРТАЛІ КОМІНТЕРНІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

12 червня 2023 року суддею Комінтернівського районного суду Одеської області Вінською Н.В. було відкрито провадження по цивільній справі № 504/2342/23 AT КБ «Приват банк», юр. адреса: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги 50 до Лисюк Віктора Васильовича, проживаючого за адресою: 75131, Херсонська область, Цюрупинський район, с. В. Копані, вул. Шкільна, буд.16 про стягнення заборгованості.

Стаття 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» передбачає порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення.

Так, частиною 1 зазначеної статті встановлено, що у разі, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають * офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж За двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

У зв’язку з останнім відомим місцем реєстрації відповідача на території тимчасово окупованої території Херсонської області, неявкою в судове засідання, суд, у відповідності до норм чинного законодавства, повідомляє Лисюк Віктора Васильовича про відкриття спрощеного провадження у справі за позовом AT КБ «Приват банк» про стягнення заборгованості.

Суд роз’яснює відповідачу його право надіслати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами у відповідності до ч.8 ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред’явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п’ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін, або з власної ініціативи суду розглад справи проводиться в судовому .засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до ч.7 ст. 279 Ц11К України Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - httos://km.od.court.gov.ua/sudl515/

 

Суддя Комінтернівського районного суду

Одеської області                                                                                                                                   Вінська Н.В.