flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення по справі №504/2371/23 стосовно Леонтьєва Валерія Гаріковича

13 вересня 2023, 11:49

ПОВІДОМЛЕННЯ

НА ОФІЦІЙНОМУ ВЕБ-ПОРТАЛІ КОМІНТЕРНІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

14 червня 2023 року суддею Комінтернівського районного суду Одеської області Вінською Н.В. було відкрито провадження по цивільній справі №504/2371/23 АТ "Перший Інвестиційний Банк"  до Леонтьєва Валерія Гаріковича про стягення заборгованості.

Стаття 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» передбачає порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення.

Так, частиною 1 зазначеної статті встановлено, що у разі, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж За двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

У зв’язку з останнім відомим місцем реєстрації відповідача на території тимчасово окупованої території Херсонської області, неявкою в судове засідання, суд, у відповідності до норм чинного законодавства, повідомляє Леонтьєва Валерія Гаріковича про відкриття спрощеного провадження у справі за позовом АТ "Перший Інвестиційний Банк" про стягнення заборгованості.

Суд роз’яснює відповідачу його право надіслати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами у відповідності до ч.8 ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред’явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п’ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін, або з власної ініціативи суду розглад справи проводиться в судовому .засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до ч.7 ст. 279 Ц11К України Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - httos://km.od.court.gov.ua/sudl515/

 

Суддя Комінтернівського районного суду

Одеської області                                                                                                                                   Вінська Н.В.